Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛише 1 із 25 застосунків для репродуктивного здоров’я захищає дані користувачок

Дослідження провели після скасування справи «Ро против Вейда»

Лише 1 із 25 застосунків для відстеження репродуктивного здоров’я захищає особисті дані користувачок. Про це пише Bazilik Media з посиланням на Adweek.

На тлі заборони абортів у багатьох американських штатах Mozilla Foundation вирішила перевірити політику конфіденційності й безпеки 25 застосунків для відстеження місячних і вагітності.

Автори дослідили програми Flo, Glow, Period Calendar Period Tracker, My Calendar Period Tracker і більше. Ці програми отримали попереджувальну позначку Privacy Not Included («Конфіденційність не включена»). За результатами лише одна програма під назвою Euki не збирає дані користувачів і дає їм більше контролю над своїми даними.

Також 18 із 25 досліджуваних застосунків мали «розпливчасту» політику конфіденційності. У них не було чітких інструкцій щодо того, як вони обмінюються даними з правоохоронними органами США.

Mozilla Foundation виявили, що деякі застосунки просять користувачів заповнити додаткові відомості, які потім продають стороннім компаніям для таргетованої реклами.

8 із них також не відповідали мінімальним стандартам безпеки Mozilla, наприклад, дозволяли використовувати слабкі паролі.

Повідомляється, що через скасування справи «Ро против Вейда» дані користувачок, як-от: номери телефонів, електронні адреси і записи до лікарів – можуть використати в кримінальних справах щодо абортів. Раніше ми писали, що Facebook надав поліції переписку 17-річної американки, яку підозрюють в аборті.

Ілюстрації: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.