Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Верховній Раді закликали скасувати наказ про реорганізацію «Довженко-Центру»

І додали, що найважливіше зберегти музей і фахівців, які там працюють

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно ухвалив рекомендувати Кабінету Міністрів України та Державному агентству України з питань кіно скасувати наказ щодо реорганізації «Довженко-Центру». Про це повідомляє пресслужба.

У Міністерстві культури наголосили, що виступають проти реорганізації центру у спосіб, коли «завчасно не повідомили профільне міністерство, працівників, не пояснили, навіщо це робиться і для чого, які наслідки матиме». Там наголосили, що наразі найважливіше зберегти музей і фахівців, які там працюють.

«Як виявилося, керівниця Держкіно не погоджувала своїх кроків з депутатами і Міністерством культури (яке у нас відповідає за культурну спадщину). Всі дізналися про ліквідацію Центру з преси і соціальних мереж», – повідомив член Національної спілки кінематографістів України Денис Іванов.

«Довженко-центр має досить суперечливий організаційний статус. Юридично він є державним підприємством, яке на сьогодні поєднує непоєднувані у цьому конкретному випадку музейну і комерційну функції. Такий статус заважає державі дотувати Центр і допомагати створювати кращі умови для зберігання колекції», – заявила народна депутатка Євгенія Кравчук.

Окрім цього, народні депутати та інші учасники вважають за доцільне обговорити з експертами у сфері кіно та органами виконавчої влади питання щодо комплексного підходу підтримки сфери кіно у сучасних реаліях.

Фото: instagram/svetlana.kyiv.ua

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.