Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛГБТ-людей у Катарі залучають до відстеження інших представників спільноти в країні

За це їх обіцяють не піддавати фізичним тортурам

ЛГБТ-людям у Катарі обіцяють, що не будуть застосовувати до них фізичні тортури, якщо вони допоможуть владі розшукувати інших представників спільноти в країні.

Про це повідомив виданню The Guardian відомий катарський борець за права ЛГБТ доктор Насер Мухаммед. Наразі він перебуває в США, але підтримує зв’язок із катарцями.

«Багато [ЛГБТ-людей] не знають одне про одного, — сказав Мохамед. – І так безпечніше, тому що коли правоохоронні органи знаходять одну людину, вони активно намагаються знайти всіх, кого вона знає. Але деяких людей, яких заарештували й застосували щодо них фізичне насильство, потім таки завербували в агенти».

Він також повідомив, що іноземці, які належать до ЛГБТ-спільноти, не зазнають переслідувань під час фінального турніру чемпіонату світу з футболу в Катарі. Однак для місцевих реальність зовсім інша: вони живуть в страху й переховуються від переслідувань, піддаються фізичному й психічному насильству, яке фінансує держава.

Раніше амбасадор чемпіонату світу з футболу в Катарі заявив, що гомосексуальні стосунки в Катарі є незаконними й висловив побоювання, що гомосексуальних людей «можуть побачити діти», оскільки серед уболівальників, які приїдуть до країни, будуть геї.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.