Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез висловлювання про народжуваність. Під будинком польського політика відбулися протести

Він заявив, що в Польщі низька народжуваність, бо жінки забагато п’ють

Організація «Загальнопольський жіночий страйк» провела протести біля будинку лідера керівної партії Польщі «Право і справедливість» Ярослава Качинського. Напередодні він заявив, що низька народжуваність у Польщі спричинена тим, що молоді жінки п’ють забагато алкоголю.

Про це повідомляє Onet.

Протест став частиною акцій, присвячених 104-й річниці отримання жінками права голосу в Польщі. У ньому взяли участь понад тисяча осіб. Протестувальники тримали в руках плакати з феміністичними гаслами й критикою висловлювань польського політика.

Акції відбулися у Варшаві, а також у Кракові, Сераді, Глогуві й Зеленій Гурі.

Качинський, коментуючи протести, заявив, що не розуміє, чому вони мають відбуватися саме під його будинком, адже він «завжди був прихильником повного рівноправ’я жінок».

«Загальнопольський жіночий страйк» наголосив, що низька народжуваність у Польщі спричинена низкою чинників. Серед них – повна заборона на аборти, яку підтримує Качинський, відсутність належного статевого виховання, процедур екстракорпорального заплідення, а також інфляція, дефіцит житла й відсутність доступу до центрів денного догляду за дитиною.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.