Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТаліби пом’якшать заборону жінкам працювати в неурядових організаціях Афганістану

Вони планують розробити нові правила

Міністри «Талібану» повідомили високопосадовцю ООН, що планують розробити нові правила, які дозволять афганським жінкам працювати в деяких гуманітарних операціях. Про це повідомляє BBC.

Мартін Гріффітс повідомив, що під час переговорів у Кабулі він отримав «обнадійливі відповіді» від широкого кола міністрів «Талібану». «Я думаю, що вони дослухаються. Вони сказали мені, що згодом видадуть нові вказівки, які, я сподіваюся, допоможуть нам посилити роль жінок», – розповів Гріффітс про результати зустрічі.

Він підкреслив, що «лідери Талібану постійно надають нам винятки, пільги й дозволи на роботу для жінок». Зокрема, вони дозволили жінкам працювати в галузях, що стосуються охорони здоров’я й освіти, де їхня участь є вкрай необхідною.

Водночас в ООН не очікують, що заборону жінкам працювати неурядових організаціях Афганістану скасують повністю.

У грудні минулого року уряд Талібану в Афганістані наказав усім іноземним і місцевим неурядовим організаціям в Афганістані заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. В ООН застерегли, що таке рішення талібів матиме серйозний вплив на надання гуманітарної допомоги, адже жіночий персонал важливий для оцінки гуманітарних потреб.

Фото: Hoshang Hashimi

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.