Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ відповідь на заборони. В Уельсі хочуть спросити процедуру юридичного визнання гендеру

Подібний план уряд Великої Британії заблокував у Шотландії

Уряд Уельсу оприлюднив новий план дій для ЛГБТК+, який містить пропозиції щодо полегшення трансгендерним людям юридичного визнання гендеру. Про це повідомляє Dazed.

Валлійський план дій подібний до законопроєкту, який пропонували в Шотландії. Трансгендерні люди зможуть подавати особисті заяви на юридичне визнання гендеру, для цього їм не потрібно буде проходити психіатричний огляд й отримувати діагноз «гендерна дисфорія». Нові правила також дозволять небінарним особам бути офіційно визнаними за їхніми водійськими правами й паспортами.

Крім того, план заборонятиме будь-які форми конверсійної терапії в Уельсі, забезпечить більшу обізнаність про трансгендерність у системі освіти, а також забезпечить доступ до послуг з охорони репродуктивного здоров’я для ЛГБТК+ людей.

План уже розкритикували, а уряд Уельсу звинуватили у використанні ЛГБТК+ людей «як політичного інструменту у своїй спробі отримати більше повноважень». Мережа захисту прав жінок Уельсу заявила, що уряд країни був «неуважним до подій у Шотландії» і що вони теж «готові порушити права жінок».

Щоб валлійський план дій для ЛГБТК+ набув чинності, його має затвердити уряд Великої Британії. Як відомо, у січні 2023 року британський уряд заблокував подібний законопроєкт Шотландії, який спрощував процедуру юридичного визнання гендеру. Його назвали таким, що «матиме негативний вплив на дію законодавства про рівність на всій території Великої Британії».

Також законопроєкт критикували через те, що він нібито становить загрозу для безпеки жінок, адже немає достатніх гарантій того, що деякі чоловіки не скористаються полегшеною процедурою юридичної зміни гендеру, щоб потрапити до просторів, призначених для жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.