Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКамала Гарріс виступила на захист пігулок для переривання вагітності. Їх хочуть заборонити в США

«Це атака на фундаментальні свободи жінок»

Віцепрезидентка США Камала Гарріс виступила на захист міфепристону – препарату для переривання вагітності. Вона назвала нападки на нього черговою спробою зазіхання на фундаментальні права в США. Про це пише Reuters.

Як відомо, група противників абортів подали позов проти Управління з продовольства і медикаментів США (FDA). Вони стверджують, що організація використала неналежну процедуру для схвалення міфепристону у 2000 році й не розглянула його безпеку для жінок і неповнолітніх. Позивачі вимагають відкликати федеральний дозвіл на препарат.

Гарріс заявила, що вимога заборонити препарат – це не просто атака на фундаментальні свободи жінок, а й нападки на саму основу американської системи охорони здоров'я. Вона також наголосила, що ставлення під сумнів легітимності лікарів і науковців, які ухвалили міфепристон, є упередженими й політизованими.

«Зараз ми перебуваємо в ситуації, коли відбувається спроба подальшого наступу на фундаментальні права на охорону здоров'я. Це напад на здатність лікарів призначати, а людей – отримувати ліки, щоб дозволити їм ухвалювання рішення про своє репродуктивне здоровʼя», – сказала Гарріс.

Міфепристон дозволений для медикаментозного аборту в перші 10 тижнів вагітності в поєднанні з іншим препаратом – мізопростолом. На медикаментозні аборти припадає більшість абортів у США.

FDA заявило, що вилучення препарату з ринку змусить пацієнтів у багатьох випадках обирати хірургічний аборт, що може призвести до більших ризиків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.