Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Квірбейтинг» і «пінквошинг». Один із найбільших онлайн-словників розширив квір-лексикон

Також словник адаптував значення вже відомих понять

До цьогорічного зимового оновлення бази Dictionary.com додали близько 300 нових слів, серед яких з’явилися й терміни, впроваджені ЛГБТК+ спільнотою. Про це пише видання Them.

Серед нових зафіксованих термінів опинилося слово «квірбейтинг» (queerbaiting), яке трактується так: «маркетингова техніка, що містить навмисну гомоеротику або апелює до ЛГБТК+ тем, і призначена для залучення ЛГБТК+ аудиторії, але без явного включення відвертих ЛГБТК+ стосунків, персонажів або людей».

Словник також додав і другорядне значення «квірбейтингу» – «провокації проти ЛГБТК+, особливо в усній і письмовій формі, включно з мовою ненависті, погрозами й іншими формами переслідування спільноти ЛГБТК+».

Ще одним новим терміном став «пінквошинг» (pinkwashing) – «випадок або практика визнання і сприяння громадянським свободам ЛГБТК+ спільноти, але поверхнево, як прийом відвернення уваги від діяльності, що насправді є ворожою таким свободам». Раніше цей термін також вживався щодо діяльності тих, хто отримував фінансову вигоду від розповсюдження інформації про рак грудей.

Також до словника додали визначення термінів «абросексуальний» (abrosexual) – той, «чия сексуальна орієнтація змінюється або коливається з часом», і «мультисексуальний» (multisexual) – той, «хто має потяг до людей різних статей і гендерних ідентичностей».

Окрім внесення нових слів, словник розширив або адаптував значення відомих понять, наприклад статі. Тепер там ідеться, що «спосіб класифікації статі людини залежить від кількох характеристик», зокрема «статевих органів, хромосом, гормонального фону й зовнішніх фізичних особливостей», і не обов’язково пов’язаний із гендерною ідентичністю людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.