Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСудова влада Ірану заявляє, що жінок каратимуть за порушення ісламського дрес-коду

Зняття хіджаба прирівняли до прояву ворожості до Ісламської республіки

Голова судової влади Ірану Голамхосейн Мохсені Еджеї заявив, що жінок, які порушують ісламський дрес-код, каратимуть. Про це повідомляє Reuters із посиланням на іранське інформаційне агентство IRNA.

«Зняття хіджаба прирівнюється до прояву ворожості до Ісламської республіки і її цінностей. Люди, які вдаються до такого ненормального вчинку, будуть покарані», – заявив Еджеї.

Він додав, що влада використовуватиме «всі доступні засоби для боротьби з людьми, які співпрацюють з ворогом і здійснюють цей гріх, що шкодить громадському порядку».

Нагадаємо, у вересні 2022 року в Ірані розпочалися протести внаслідок смерті 22-річної Махси Аміні. Її затримала «поліція моралі» Ісламської республіки за нібито неправильне носіння хіджаба. Перебуваючи під вартою, дівчина впала в кому, а за три дні померла в лікарні.

Протестувальники вимагають зміну уряду, а жінки обрізають волосся й знімають і палять хіджаби на знак протесту. На початку березня 2023-го почали з’являтися повідомлення про випадки отруєння школярок в Ірані. Деякі політики й правозахисники вважають, що це роблять з метою «помститися» дівчатам і жінкам за відмову носити хіджаб або ж обмежити їм доступ до освіти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.