Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 100 людей затримали в Ірані у справі про отруєння школярок

Серед них були «особи, які намагалися викликати страх, закрити школи й посіяти песимізм»

В Ірані заарештували понад 100 осіб за підозрою в отруєнні сотень школярок по всій країні. Про це повідомляє CNN з посиланням на державне інформаційне агентство IRNA.

Агентство з посиланням на заяву Міністерства внутрішніх справ Ірану повідомляє, що затримали підозрюваних з Тегерану й низки провінцій, серед них – Кум, Занджан, Хузестан, Хамедан, Фарс, Гілян, Західний Азарбайджан, Східний Азарбайджан, Курдистан і Хорасан-Разаві.

«Початкові розслідування показують, що деякі з цих людей з пустощів, авантюризму або з метою закриття класів і під впливом створеної психологічної атмосфери вдалися до заходів, як-от використання нешкідливих і смердючих речовин», – ідеться в заяві МВС.

Серед заарештованих, за словами міністерства, були «особи, які мали ворожі мотиви, намагалися викликати страх серед людей і студентів, закрити школи й посіяти песимізм» щодо іранського уряду.

У МВС Ірану повідомили, що ведуть розслідування задля виявлення можливих звʼязків з «терористичними організаціями», як-от «Моджахедін-е-Халк» (організація «Народних моджахедів Ірану»). Слідство триватиме до отримання остаточного результату, додали в МВС. Там також наголосили, що кількість випадків отруєння зменшується упродовж останніх кількох днів.

Нагадаємо, перші випадки отруєння школярок в Ірані зафіксували на початку березня 2023 року. Іранські політики припускають, що дівчата могли стати мішенню ісламістських груп. Водночас активісти вважають, що отруєння можуть бути повʼязані із загальнонаціональними протестами, які спалахнули в Ірані у вересні минулого року через смерть Махси Аміні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.