Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІґа Швьонтек закликала підтримати українських тенісисток після випадку з Лесею Цуренко

«Ми маємо більше зосереджуватися на допомозі українським гравцям»

Польська тенісистка, перша ракетка жіночого світового рейтингу Іґа Швьонтек закликала до більшої підтримки українських тенісисток на тлі повномасштабної війни росії проти України. Про це вона заявила на пресконференції турніру в Індіан-Веллсі, повідомляє «Суспільне Спорт».

«Я повністю розумію, чому [Цуренко] знялася з матчу. Дуже поважаю українських дівчат. Якби бомба прилетіла до моєї країни або мій будинок було знищено, я не знаю, чи змогла б з цим упоратися й змагатися далі», – сказала Швьонтек.

Тенісистка зазначила, що становище українок у турі губиться на тлі розмов про доцільність допуску до змагань росіянок і білорусок.

«Усе, що ми обговорюємо в тенісі, стосується російських і білоруських гравців: чи варто їх допускати, що з ними відбувається. Не думаю, що це правильно. Ми маємо більше зосереджуватися на допомозі українським гравцям і наданні їм усього необхідного, адже вони мають забезпечувати свої родини. У них на плечах великий тягар», – зауважила Швьонтек.

Тенісистка також закликала WTA до більшої прозорості й визначеності в питаннях, що стосуються війни росії проти України.

Напередодні українська тенісистка Леся Цуренко знялася з матчу проти білоруски Аріни Сабалєнко, яка виступала в «нейтральному статусі». Перед грою в неї сталася панічна атака.

Як розповіла Цуренко, перед матчем вона мала «шокуючу» розмову із СЕО WTA Стівом Саймоном. Той сказав їй не зважати на думку російських і білоруських гравців, які підтримують російське вторгнення в Україну.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.