Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо «початку лікування або біологічної смерті». Журналістка Ірина Данилович оголосила голодування

Ув’язнена медійниця досі не отримала необхідну медичну допомогу

Ув’язнена російськими окупантами українська журналістка Ірина Данилович оголосила сухе голодування до «початку лікування або біологічної смерті». Про це повідомив голова правління «КримSOS» Олексій Тільненко.

«КримSOS» отримала листа Ірини Данилович, у якому йдеться про погіршення стану її здоров’я й початок сухого голодування від 21 березня 2023 року. У листі журналістка припускає, що наявні в неї симптоми можуть свідчити про пережитий мікроінсульт. Попри погіршення стану, вона досі не отримала фахову медичну допомогу.

Російські окупанти затримали Ірину Данилович 29 квітня 2022 року на території тимчасово окупованого Криму й утримували без надання правової чи медичної допомоги. Через те журналістка захворіла на отит і тепер потребує лікування.

28 грудня 2022 року окупаційний «суд» Феодосії засудив Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні й виготовленні вибухових речовин. Данилович своєї провини не визнала.

21 березня 2023 року також стало відомо, що Ірина Данилович втратила свідомість під час перевезення до окупаційного «Феодосійського міського суду». Попри те, що стан її здоров’я стрімко погіршується, у СІЗО Сімферополя видали документи про відсутність медичних перешкод для етапування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.