Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуддя у Вайомінгу тимчасово заблокувала виконання заборони на аборти

Проти штату подали в суд через обмеження права на аборт

Суддя окружного суду штату Вайомінг Мелісса Оуенс тимчасово заблокувала нещодавно ухвалений закон про заборону абортів. Це зробили на період, поки суд розглядає позов, поданий проти штату саме через цю заборону. Про це повідомляє The New York Times.

Шість позивачів, серед яких чотири медичні працівники, оскаржили цей, а також інший закон, який заборонить використання пігулок для переривання вагітності на території штату. Питання заборони абортів у Вайомінгу, зокрема медикаментозних, розглянуть на слуханнях. Позивачі вимагають призупинити дію обох законів проти абортів до повного розгляду позову.

19 березня у Вайомінгу набула чинності заборона на аборти за більшості обставин, окрім випадків інцесту, сексуального насильства, смертельної аномалії плоду або коли життю вагітної жінки є загроза. Проведення абортів вважається злочином, який каратиметься ув’язненням на строк до 5 років.

Крім того, Вайомінг став першим американським штатом, який заборонив використання пігулок для переривання вагітності. Заборона має набути чинності 1 липня 2023 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.