Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВелика Британія скоротила фінансування підтримки жінок в Афганістані. Як це на них вплине

Країна передала лише трохи більше мільйона фунтів стерлінгів з обіцяних семи

Уряд Великої Британії майже на 6 мільйонів фунтів стерлінгів скоротив фінансування програми підтримки вразливих жінок і дівчат в Афганістані. Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначили в організації Save the Children, Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії повідомило, що передадуть їм трохи більше мільйона фунтів стерлінгів з обіцяних семи мільйонів на підтримку жінок.

У Save the Children повідомили, що, можливо, будуть змушені завершити річну програму проведення занять для жінок і дівчат в Афганістану, яка розпочалася в грудні. Організація намагається знайти кошти для продовження роботи в країні.

Виконавча директорка Save the Children UK Гвен Хайнс сказала: «Рішення про скорочення мільйонного фінансування афганських дітей є чітким сигналом для всього світу, що Велика Британія повертається спиною до найбільш вразливих дітей і сімей в одній з найскладніших ситуацій у світі. Риторика Великої Британії про те, що вона підтримує жінок і дівчат в Афганістані, тепер стала порожнім звуком».

За даними ООН, понад 28 мільйонів людей, серед яких 15 мільйонів – діти, потребують гуманітарної допомоги в Афганістані. Організація Save the Children була серед низки організацій, які призупинили свою діяльність у країні після того, як «Талібан» заборонив жінкам працювати в неурядових організаціях. Save the Children поновила свою діяльність в Афганістані, коли отримала запевнення від влади, що їхні співробітниці будуть у безпеці й зможуть працювати без перешкод.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.