Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї жінка бореться за право дозволити заморожувати яйцеклітини незаміжнім жінкам

Вона подала до суду на лікарню, яка відмовила їй у процедурі

Китаянка Тереза Сю подала останню апеляцію на відмову лікарні заморозити її яйцеклітини. Про це пише AP.

Справа Терези Сю широко висвітлювалася в Китаї, зокрема й у державних ЗМІ. У 2018 році Сю, якій тоді було 30 років, звернулася до державної лікарні в Пекіні за послугою кріоконсервації яйцеклітин. Тоді жінка була не в шлюбі, а в Китаї незаміжнім жінкам послугу заморожування яйцеклітин не надають. Тож у лікарні їй відмовили.

Уперше Тереза Сю звернулася до суду у 2019 році. Місцеві ЗМІ заявляли, що її скарга була першою подібно скаргою в Китаї. Минулого року суд у Пекіні відповів на позов жінки: він постановив, що лікарня не порушувала її права.

Однак Тереза Сю досі стверджує, що відмова лікарні надавати їй послугу – це порушення її права на тілесну автономію. Тому вона вирішила боротися далі, адже вважає, що це питання дуже важливе для самотніх жінок. За її словами, поки невідомо, коли суд винесе рішення.

Раніше членкиня Вищого політичного консультативного органу Китаю й репродуктологиня Лу Веїн пропонувала дозволити незаміжнім жінкам у Китаї заморожувати яйцеклітини. До такого рішення спонукає скорочення населення в країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.