Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУв’язнена іранська активістка Нарґес Мохаммаді отримає премією PEN America за свою діяльність

Її нагородили за мужність й опір іранському уряду

Іранська письменниця, журналістка й одна з найвідоміших активісток в Ірані Нарґес Мохаммаді отримає премію PEN/Barbey Freedom to Write 2023. Про це повідомляє AP.

Як зазначила генеральна директорка PEN America Сюзанна Носсель, Нарґес Мохаммаді «викликає захоплення в усьому світі своєю непохитною мужністю й опором рішучій кампанії іранського уряду, спрямованої на те, щоб змусити її замовкнути».

«Жертви, на які пішла вона і її родина, розривають серце. Вона є маяком свободи слова в одному з найсуворіших місць у світі для письменників, журналістів і митців», – додала Носсель.

Премію PEN/Barbey Freedom to Write вручають письменникам, яких увʼязнили за їхню діяльність. Церемонія нагородження відбудеться цього тижня на літературному гала-концерті PEN America. Відзнаку Мохаммаді отримає її чоловік, журналіст й активіст Тагі Рахмані.

51-річна Нарґес Мохаммаді має довгу історію увʼязнень. Нині вона відбуває 16-річний термін у вʼязниці Евін і продовжує публікувати репортажі звідти. Вона також узяла інтервʼю в інших увʼязнених жінок, які ввійшли до її книги «Білі тортури».

Раніше Мохаммаді стала однією з трьох увʼязнених іранських журналісток, які отримали премію ЮНЕСКО за свободу преси.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.