Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Укрзалізниця» оголосила про намір створити жіночі купе

Їх запровадження залежатиме від попиту й відгуків

В «Укрзалізниці» розглядають можливість запровадити жіночі купе на маршрутах далекого сполучення. Про це повідомила пресслужба компанії.

Під час розроблення окремих купе для жінок компанія консультуватиметься з юристами, міжнародними й українськими громадськими організаціями, а також проаналізує світовий досвід. Подібні жіночі купе вже існують у деяких країнах Азії, їх тестували в Європі.

«Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки й сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання й невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть основну роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше й безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» із жіночими купе», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Тестуватимуть ідею упродовж декількох місяців, а її запровадження залежатиме від попиту й відгуків. В «Укрзалізниці» нагадали, що запроваджували жіночі купе у 2010 році, проте вони не користувалася попитом.

На першому етапі купити квиток у жіноче купе можна буде у мобільному застосуноку «Укрзалізниці».

Останнім часом у соцмережах розвинулася дискусія про необхідність запровадження окремих купе для жінок. Це обґрунтовується тим, що багато жінок здебільшого не почуваються безпечно, коли подорожують в одному купе разом із чоловіками.

15 травня на сайті Кабінету Міністрів з’явилася петиція із закликом створити окремі вагони для жінок і чоловіків у потягах «Укрзалізниці», які перебувають у маршруті довше шести годин. Авторка петиції стверджує, що впровадження окремих вагонів створить безпечні й психологічно комфортні умови для пасажирів під час подорожі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.