Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗеленський відповів на петицію про створення інституту реєстрованих партнерств

Її передадуть на розгляд голові Верховної Ради й прем’єр-міністру

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо створення інституту реєстрованих партнерств в Україні.

У відповіді Зеленський нагадав, що торік уже розглядав петицію про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні: «Я акцентував увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки й чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157 Конституції України)».

Президент повідомив, що звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією опрацювати питання щодо запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства.

У відповіді Зеленський також зазначив, що уряд доручив Міністерству юстиції України розробити й подати до Кабінету Міністрів України законопроєкт про усунення дискримінаційних положень, які можуть порушувати майнові й немайнові права партнерів, що не перебувають у шлюбі, запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства.

«Міністерство юстиції України наразі працює над комплексним законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових та майнових прав й обов’язків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів», – ідеться у відповіді на петицію.

Водночас президент зазначив, що проєкт закону про інститут реєстрованих партнерств наразі перебуває на розгляді комітету Верховної Ради з питань правової політики.

«До низки його положень висловлені зауваження й пропозиції від профільних комітетів й уповноважених органів державної влади, які потребують доопрацювання задля забезпечення ефективності функціонування відповідного інституту», – повідомив Зеленський.

Президент повідомив, що звернувся до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука й до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.