Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Мальті відреагували на суд над жінкою, яка зробила аборт: люди вимагають змін у законодавстві

У країні заборонені будь-які аборти

Мальтійське суспільство збурив нещодавній суд над жінкою, яка зробила медикаментозний аборт у домашніх умовах. Як пише Euractiv, групи, що виступають за аборт, закликають до термінових змін у законодавстві й влаштовують акції протесту. А премʼєр-міністр країни заявляє, що почувається «незручно» через цю ситуацію.

Суд над жінкою відбувся на початку червня. Повідомляють, що вона вжила пігулки для переривання вагітності, які, ймовірно, ввезли з-за кордону, оскільки такі пігулки на Мальті заборонені.

У вироку суду зазначається, що жінка була в аб'юзивних стосунках, і про її аборт повідомив її партнер. Під час арешту на тілі жінки виявили садна, це свідчило про те, що вона зазнавала насильства. Також у вироку зазначається, що жінка мала психічні розлади.

Суд зазначив, що ситуація, у якій опинилася жінка, не виправдовує її дій: вона могла звернутися по допомогу, щоб упоратися зі своїм емоційним і психічним станом, а не вдаватися до «крайніх заходів», які вона обрала. Суддя вирішив не виносити жінці вирок, оскільки вона вже має маленького сина й раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності.

У своєму нещодавньому зверненні «Про становище країни» премʼєр-міністр Роберт Абела висловив занепокоєння з приводу арешту жінки й заявив, що цього не повинно було статися.

На Мальті заборонені будь-які аборти, а сама ця тема залишається дуже суперечливою. Ті, хто закликають до повної декриміналізації абортів або невеликих змін до закону, стикаються із сильним опором, зокрема з образами в інтернеті й переслідуванням, яке часто переходить у фізичне. Політики, як правило, уникають теми абортів, а правлячі соціалісти першими в історії країни виступили за зміни.

Утім торік у листопаді уряд Мальти почав обговорювати законопроєкт, який дозволить переривати вагітність, якщо життя або здоров’я жінки знаходяться під серйозною загрозою. Заборона на аборт залишатиметься для постраждалих від зґвалтування або інцесту. У грудні законопроєкт пройшов друге читання в парламенті, і цього року за нього мають проголосувати ще раз.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.