Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ МОЗ відреагували на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті

Адміністрація університету дозволила собі образливі й сексистські жарти в бік студентів

Міністерство охорони здоров’я відреагувало на сексистський скандал, який трапився у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького. У міністерстві заявили, що вони засуджують будь-які прояви сексизму й упередженого ставлення до студентів, а причетні до ситуації понесуть відповідальність.

Наразі при міністерстві вже створили комісію, яка проаналізує ситуацію й дасть детальну оцінку діям ректора й членам приймальної комісії. Окремим предметом розслідування стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні за допомогою відеозвʼязку, однак ніяк не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету, повідомили в міністерстві.

«Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів – це ганьба для закладу вищої освіти і його керівництва… Міністерство охорони здоровʼя просить вибачення в студентів, які стали учасниками цієї ганебної ситуації, що сталася», – кажуть у міністерстві.

Також у МОЗ повідомили, що незабаром будуть ухвалені відповідні кадрові рішення.

Що сталося

Студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького після розподілення на інтернатуру поскаржилися на образливі й сексистські жарти з боку адміністрації університету.

Одна зі студенток, Марія Грищук, опублікувала відео з розподільної конференції, на яких чутно, як ректор університету Борис Зіменковський коментує прізвища студенток і їхню обрану спеціалізацію. Деякі члени комісії підтримували його жарти.

Зокрема, Зіменковський прокоментував рішення однієї зі студенток обрати хірургічне спрямування: «Жінка, а хоче різати… Сумно. Я б такої знати не хотів… А якщо мене заріже вночі?»

У коментарі «УП. Життя» Борис Зіменковський сказав, що жартував і «нікому зі студентів нічого поганого не сказав».

«Студенти моїх слів не чули. Коло мене сидів праворуч проректор, і я тихенько їй говорив. Однак поряд був потужний мікрофон і вихопив», – сказав Зіменковський.

За його словами, жарт про жінок також був не для широкої аудиторії й студентів.

«Усе ж таки хірургія – агресивна частина медицини. І не така проста. Я погоджуюся, що жінка може все, як і чоловік. Але, на мою думку, у медицині є більш жіночі професії. Наприклад, кому подобається жіночий бокс? Утім, якщо хтось прийняв мої слова на свій рахунок, я вибачаюся», – зазначив ректор.

Фото: Твоє місто

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.