Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАпеляційний суд розгляне скаргу на вирок Максиму Буткевичу, якого окупанти засудили на 13 років

Буткевич нині перебуває в російському полоні

Апеляційний військовий суд у Московській області розгляне скаргу на вирок правозахиснику і військовослужбовцю Максиму Буткевичу, якого «суди» тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей засудили до 13 років позбавлення волі. Про це пишуть «Ґрати».

Верховний суд «лнр» прийняв апеляційну скаргу на вирок. Це означає, що наразі він не набув чинності.

Адвокат Максима Буткевича в апеляційній скарзі посилався на публікацію «Ґрат» про те, що Буткевич не міг бути в Сєверодонецьку 4 червня 2022 року. Слідство ж стверджує, що цього дня Буткевич нібито вистрілив із гранатомета в під'їзд житлового багатоповерхового будинку, де ховалися дві місцеві мешканки.

«Ґрати» з'ясували, що Буткевич 4 червня перебував у Київській області і був передислокований у Луганську область разом зі своїм підрозділом не раніше 14 червня.

На підставі цього алібі адвокат попросив у скарзі скасувати вирок і закрити кримінальну справу проти Буткевича. Скаргу захисника і справу Буткевича направили до Апеляційного військового суду в Московській області разом із позицією прокурора, який наполягав на тому, щоб залишити вирок без змін.

Максим Буткевич – правозахисник і засновник «Громадського радіо», який потрапив у російський полон у червні 2022 року, в районі захоплених пунктів Золоте і Гірське Луганської області. Міністерство оборони росії визнало, що тримає Бутчевича в полоні, у вересні 2022 року.

10 березня 2023 року суд «лнр» дав правозахиснику 13 років колонії. Його визнали винним «у жорстокому поводженні з цивільним населенням і застосуванні в збройному конфлікті заборонених методів».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.