Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії випустять із в’язниці жінку, яка зробила аборт пізніше дозволеного строку

У країні аборти після 24 тижнів вагітності вважаються незаконними

У Великій Британії випустять із в’язниці жінку, яку в червні засудили за те, що вона зробила аборт на 32–34 тижні вагітності. У Британії заборонено переривати вагітність після 24 тижня. Про це пише The Guardian.

45-річна Карла Фостер зробила аборт під час пандемії COVID. Вона отримала пігулки для медикаментозного аборту від Британської консультативної служби з питань вагітності (BPAS), збрехавши їм про свій термін вагітності.

У червні 2023 року її засудили до 28 місяців ув’язнення. Однак суд у Лондоні вирішив пом’якшити покарання до 14 місяців умовного терміну. Також жінку зобов’язали до 50 годин громадських робіт.

«Це справа, яка вимагає співчуття, а не покарання й у якій утримання пані Фостер під вартою не принесе ніякої користі», – прокоментувала Вікторія Шарп, одна із суддів.

Виконавча директорка BPAS Клер Мерфі прокоментувала рішення суду: «Настав час реформувати законодавство про аборти, щоб більше не було жінок, яких несправедливо притягнули до кримінальної відповідальності за відчайдушні дії у відчайдушний момент їхнього життя».

Мерфі закликала парламент декриміналізувати аборти, щоб «жодній жінці не довелося терпіти загрозу судового переслідування й ув'язнення».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.