Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТрамп не зміг оскаржити виплату $5 мільйонів Джин Керролл, яка звинуватила його в зґвалтуванні

Він вимагав зменшити розмір компенсації

Окружний суд Мангеттена відхилив клопотання колишнього президента США Дональда Трампа про повторний розгляд позову письменниці Елізабет Джин Керролл. Вона звинуватила Трампа в зґвалтуванні у травні 2023 року.

Як пише Politico, Трамп вимагав зменшити розмір компенсації для Керролл. Він має виплатити їй 2 мільйони доларів компенсації за цивільний позов і ще 3 за наклеп, коли він заперечував факт сексуального насильства. Експрезидент вимагав зменшити суму компенсації до менш ніж мільйона доларів.

У своєму клопотанні Трамп стверджував, що оскільки присяжні визнали його винним у сексуальному насильстві, але не у зґвалтуванні, як спочатку заявляла Керролл, присуджена компенсація збитків у розмірі 2 мільйонів доларів, за позовом про сексуальне насильство, є надмірною.

Трамп також заявив, що компенсаційні збитки в розмірі 2,7 мільйона доларів за позовом про наклеп мають бути зменшені через те, що він заперечував свідчення експерта, на яких вони базувалися. Окрім того, Трамп заявив, що додаткове відшкодування збитків у розмірі 228 тисяч доларів порушило його конституційне право на належну судову процедуру.

Суд відхилив аргументи Дональда Трампа.

Справа Елізабет Джин Керролл проти Дональда Трампа

9 травня суд присяжних у США визнав колишнього президента Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо колишньої журналістки й колумністки Елізабет Джин Керролл.

Керролл подавала позов, стверджуючи, що Трамп зґвалтував її в гардеробній універмагу на Мангеттені в середині 90-х. Присяжні не визнали, що це було зґвалтування, але визнали, що Трамп дійно вчинив сексуальне насильство щодо жінки.

Дональда Трампа не ув’язнили, оскільки строк давності справи, а також термін подання цивільних позовів давно сплив. Однак у травні 2022 року в Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволяє постраждалим від насильства подати проти кривдника цивільний позов про відшкодування збитків, навіть якщо період для подання позову минув.

Дональд Трамп має виплатити Елізабет Джин Керролл 5 мільйонів доларів компенсації.

11 травня Трамп подав апеляцію до суду. Він заявив, що ніколи не зустрічався з Керролл і не знає, хто це. «Я клянуся своїми дітьми, чого я ніколи не роблю. Я поняття не маю, хто ця жінка. Це фейкова історія», – сказав він.

Фото: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.