Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВООЗ: понад 200 медиків в Україні пройшли тренінги з допомоги потерпілим від насильства

Здобули необхідні знання й навички для роботи з потерпілими

Понад 200 медичних працівників із восьми областей України пройшли тренінги з надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства. Їх провела Всесвітня організація охорони здоровʼя у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України. Про це «Укрінформу» розповів представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

На тренінгах медики здобули необхідні знання й навички, зокрема як надавати медичну допомогу потерпілим і як спілкуватися з ними.

Хабіхт наголосив, що гендерно зумовлене насильство не може толеруватися в Україні й у світі, адже воно негативно впливає на здоровʼя постраждалих, спричиняючи проблеми, повʼязані з фізичним, психічним, сексуальним і репродуктивним здоров'ям.

«ВООЗ і партнерські організації, як-от Фонд народонаселення ООН (UNFPA), фокусують увагу на правах постраждалих і їхній потребі в доступі до своєчасної медичної допомоги. Така допомога, зазвичай, передбачає екстрену контрацепцію, вакцинацію від правця й гепатиту В, профілактику ІПСШ (інфекцій, що передаються статевим шляхом, – ред.), постконтактну профілактику ВІЛ-інфекції й підтримку психічного здоровʼя», – розповів Хабіхт.

Раніше ми публікували чек-лист із шістьма поширеними міфами про сексуальне насильство, а також разом із адвокаткою розбиралися, як отримати юридичну допомогу в разі сексуального насильства під час війни.

А торік в Україні запустили чат-бот для постраждалих від сексуального насильства.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.