Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний суд Індії розгляне скаргу від жінок, яких змусили пройти оголеними по вулиці

Потерпілі просять провести справедливий судовий розгляд

Верховний суд Індії має розглянути низку скарг, пов’язаних з етнічним насильством у північно-східному штаті Маніпур. Зокрема, розглянуть скаргу від двох жінок, яких змусили пройти оголеними по вулиці; одна з них також зазнала групового зґвалтування. Про це пише BBC.

У скарзі до суду жінки закликають провести справедливий судовий розгляд, а також забезпечити їм захист. В іншому зверненні, від федерального уряду, Верховний суд просять перенести судовий процес у справі за межі штату й завершити його через шість місяців. 

Нагадаємо, в Маніпурі група чоловіків змусила двох жінок пройти вулицею оголеними. Це зняли на відео, яке потрапило в інтернет і викликало суспільне обурення. 

Інцидент трапився ще 4 травня, коли в Індії почалися етнічні зіткнення між громадами мейтеїв і кукі. На відео видно, як натовп чоловіків веде їх до поля й обмацує, а одну з жінок згодом зґвалтували.

Поліція штату розпочала розслідування й наразі заарештувала сім осіб, причетних до цієї справи.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді заявив, що цей інцидент «осоромив Індію». Водночас лідери опозиції звинуватили його в тому, що він робить недостатньо для вирішення конфліктів у Маніпурі. Зазначається, що прем’єр-міністр прокоментував етнічні сутички лише після того, як відео з жінками з’явилося в інтернеті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.