Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні розрив між зарплатами чоловіків і жінок скоротився на 7,4% за останні 7 років

У 2015 році він становив 26%

За даними Міністерства економіки України, розрив між зарплатами чоловіків і жінок скоротився на 7,4% за останні сім років. 

Згідно з даними Держстату, в Україні у 2021 році жінки заробляли в середньому на 18,6% менше, ніж чоловіки. За сім років цей показник скоротився: ще у 2015 році він становив 26%.

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що рівність оплати праці й однаковий доступ до керівних посад жінок і чоловіків – це один з інструментів, який допоможе Україні відновити кадровий потенціал після перемоги. 

Свириденко нагадала, що Мінекономіки вже розробило Національну стратегію щодо подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року, яку найближчим часом має ухвалити уряд. Вона буде спрямована на подолання стереотипів і дискримінації за ознакою статі, удосконалення законодавства про рівну оплату праці та створення умов для зручного поєднання сімейних і професійних обов’язків.

«Після перемоги Україна має стати країною без бар’єрів і без упереджень. Національна стратегія щодо подолання гендерного розриву в оплаті праці – лише один з інструментів переходу нашого суспільства на нові стандарти. Ми маємо мотивувати наших жінок і дівчат повертатися додому й разом відбудовувати Україну», – підкреслила Свириденко.

Раніше Bloomberg повідомляли, що якщо до України не повернуться принаймні 2,8 мільйона біженок, які виїхали через повномасштабну війну, то це коштуватиме країні 10% річного довоєнного валового внутрішнього продукту. За найгіршим сценарієм, це 20 мільярдів доларів на рік.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.