Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПЦУ затвердила декларацію про «негативне ставлення» до «гомосексуалізму»

У ній засудили «пропаганду гріха содомії» й «гендерну ідеологію»

Представники Православної церкви України 27 липня затвердили декларацію «Про негативне ставлення до гріха содомії (гомосексуалізму), його пропаганди в суспільстві, до гендерної ідеології й так званих одностатевих шлюбів (одностатевих співжиттів)».

Про це повідомили на сайті релігійної організації.

У декларації йдеться, що Біблія й канонічне право православної церкви «прямо, ясно й недвозначно осуджують одностатеві сексуальні стосунки (содомію, гомосексуалізм) як богопротивні й гріховні».

«Однією з провідних тенденцій останніх десятиліть у світі є прагнення докорінно переглянути суспільне ставлення до цього виду гріха шляхом поширення специфічних новітніх гендерних теорій і заснованої на них ідеології, які у своїй суті прямо заперечують природну визначеність статей (жіночої й чоловічої), підміняючи стать поняттям постійно збільшуваної кількості «гендерів», – зазначається в декларації.

У ПЦУ стверджують, що запровадження одностатевих шлюбів «спотворює» християнський моральний закон і загальнолюдські уявлення про мораль. Також у декларації йдеться, що людина «не повинна вважати власне тіло, своє життя в різних його проявах, зокрема в статевих відносинах, а також взаємовідносини з іншими людьми предметами приватної власності, якими можна розпоряджатися як завгодно».

У ПЦУ заявили, що сексуальні стосунки «не повинні розцінюватися тільки як спосіб задовольнити свої потяги», вони є «виявом любові між чоловіком і жінкою й способом продовження людського роду».

«Прихильники виправдання гріха прагнуть переконати суспільство, що сексуальні стосунки між особами однієї статі є нібито «вродженим варіантом норми». Насправді ж такі гріховні потяги і їхнє практичне задоволення не є ні вродженою особливістю певної людини, ні варіантом нормальної статевої поведінки», – вважають священнослужителі.

Також православна церква виступила проти запровадження інституту реєстрованих партнерств в Україні.

«Прирівнюючи такі «союзи» до звичайних сімей, надаючи їм навіть право усиновлення дітей, проти чого ми категорично виступаємо, держава спотворює саме поняття про суспільну мораль і стає на дуже небезпечний шлях моральної деградації й самознищення, зокрема й через поглиблення наявної в Україні демографічної кризи», – заявили в ПЦУ.

Нагадаємо, в березні 2023 року Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій виступила проти запровадження цивільних партнерств в Україні. Рада вважає неприпустимими будь-які законодавчі ініціативи, які «несуть загрози як для інституту сім’ї, так і для ціннісних підвалин українського суспільства загалом, його моральних і духовних засад».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.