Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховна Рада закликає скасувати дискваліфікацію Харлан й офіційно вибачитися перед спортсменкою

А також пожиттєво дискваліфікувати російську спортсменку Анну Смірнову

Верховна Рада засудила дискваліфікацію української фехтувальниці Ольги Харлан й закликала скасувати її. Про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко й Ірина Геращенко.

За відповідний документ проголосували 320 народних депутатів. Рада закликала скасувати дискваліфікацію Ольги Харлан й офіційно принести спортсменці вибачення; притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до ухвалення рішення про дискваліфікацію; пожиттєво дискваліфікувати російську спортсменку Анну Смірнову за провокативний вчинок.

Верховна Рада звернулася до парламентів й урядів країн, Олімпійського комітету і міжнародних спортивних федерацій із закликом засудити дії Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Також Рада закликає міжнародні спортивні федерації внести зміни до правил спортивних змагань, скасувавши обов’язковість рукостискання чи поклону в змаганнях, у яких беруть участь українські, російські чи білоруські спортсмени.

Дискваліфікація Ольги Харлан

27 липня Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала українську фехтувальницю Ольгу Харлан після того, як вона відмовилася потиснути руку російській фехтувальниці Анні Смирновій, яка виступала в нейтральному статусі. Харлан перемогла Смирнову з рахунком 15:7.

Замість рукостискання українська фехтувальниця, імовірно, запропонувала «стукнутися» шаблями, проте росіянка не погодилася й близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Відповідно до правил Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника «привітати» суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією).

Зрештою Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонаті світу з фехтування. Федерація фехтування України оскаржить рішення про дискваліфікацію.

У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) відреагували на дискваліфікацію Харлан: закликали міжнародні спортивні федерації проявляти обережність під час проведення змагань між українськими спортсменами й спортсменами з росії, які змагаються в нейтральному статусі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.