Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Міс Всесвіт» розірвав зв’язки з франшизою в Індонезії через скарги про сексуальні домагання

Організатори сказали жінкам, що мають «оглянути наявність шрамів, целюліту або татуювань на тілі»

Організація «Міс Всесвіт» припинила співпрацю зі своєю франшизою в Індонезії – косметичною компанією PT Capella Swastika Karya і її національною директоркою Поппі Капеллою – після того, як шестеро учасниць звинуватили організаторів у сексуальних домаганнях. Про це пише BBC.

У «Міс Всесвіт» наголосили, що безпека жінок є для конкурсу найвищим пріоритетом, натомість інцидент в Джакарті «є діаметрально протилежним усьому, за що ми виступаємо як організація». Також організатори скасували «Міс Всесвіт» у Малайзії, оскільки ліцензію на його проведення теж має компанія PT Capella Swastika Karya.

 Натомість Капелла заявила у своєму Instagram, що не виправдовує жодних форм сексуальних домагань, і заперечила свою причетність.

 «Я, як національна директорка і власниця ліцензії «Міс Всесвіт – Індонезія», узагалі не була залучена й ніколи не знала, не наказувала, не вимагала й не дозволяла будь-кому, хто відігравав певну роль і брав участь у процесі »Міс Всесвіт – Індонезія 2023», вчиняти насильство або сексуальні домагання через перевірку тіла», – написала вона.

 Нагадаємо, що конкурс тривав у Джакарті з 29 липня до 3 серпня. Учасниці розповіли, що за кілька днів до фіналу їх попросили роздягнутися до спідньої білизни задля медичного обстеження. Організатори нібито сказали жінкам, що мають «оглянути наявність шрамів, целюліту або татуювань на тілі». «Перевірку тіла» проводили в окремому приміщенні, де були присутні чоловіки. Згодом п’ятьох жінок сфотографували топлес.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.