Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ китайському повіті пропонують грошову «винагороду» для пар, у яких наречена молодша 25 років

Це ще один спосіб підвищити народжуваність у країні

Повіт Чаншань на сході Китаю пропонує парам, у яких наречена молодша 25 років, «винагороду» в розмірі 1000 юанів (137 доларів). Це ще один спосіб країни поліпшити рівень народжуваності, пише The Guardian.

Минулого тижня на офіційній сторінці повіту в соцмережі WeChat з’явилося повідомлення про те, що «винагорода» має на меті заохотити «шлюб і дітонародження у відповідному віці» для пар, які одружуються вперше. «Винагорода» також передбачає низку субсидій на догляд за дітьми, народжуваність й освіту для пар, які мають дітей.

Мінімальний шлюбний вік у Китаї – 22 роки для чоловіків і 20 років для жінок. Проте в країні зменшується кількість пар, які вирішують одружитися. Згідно з урядовими даними, оприлюдненими в червні, у 2022 році кількість шлюбів сягнула рекордно низького рівня – 6,8 мільйона. Це найнижчий показник із 1986 року. Торік у Китаї уклали на 800 тисяч шлюбів менше, ніж у 2021 році.

У результаті це призводить до зниження народжуваності в країні. За оцінками державних ЗМІ, коефіцієнт народжуваності в Китаї, який і так є одним із найнижчих у світі, у 2022 році впав до рекордно низького рівня – 1,09.

Багато жінок у Китаї відмовляються народжувати через високі витрати на догляд за дітьми й загрозу втратити кар’єру. Окрім того, на це рішення впливають гендерні стереотипи й дискримінація, а також занепокоєння молоді щодо стану китайської економіки.

Раніше в понад 20 містах Китаю запускали пілотний проєкт із заохочення до шлюбів і народження дітей. А незаміжнім жінкам у країні хочуть дозволити заморожувати власні яйцеклітини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.