Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДвох іранських журналісток засудили за «змову» й «таємний зговір»

До трьох років позбавлення волі

Тегеранський суд засудив двох іранських журналісток до трьох років позбавлення волі. Їх визнали винними у «змові» й «таємному зговорі». Про це пише The Guardian.

Ельнас Мохаммаді й Негін Багері проведуть за ґратами лише менше місяця, а решту терміну відбудуть умовно, повідомив їхній адвокат Амір Раісян. У цей час вони за вироком суду відвідуватимуть курси «професійної етики». Також журналісткам заборонять виїжджати з Ірану.

Раїсян не уточнив, чи вирок можна оскаржити. У звіті також не наведено подробиць звинувачень проти журналісток.

Ельнас Мохаммаді затримували ще в лютому й тиждень тримали у відомій тегеранській в’язниці «Евін». Причина затримання тоді не оголошувалась. Ельнас – сестра журналістки Елае Мохаммаді, яка перебуває під вартою з вересня минулого року через статтю про похорон Махси Аміні.

Окрім Елае, за статті про Махсу Аміні затримали й журналістку Нілуфар Хамеді. Обох заарештували невдовзі після загибелі дівчини й початку масових протестів, які охопили країну у вересні 2022 року.

Журналісток звинувачують у державній зраді й роботі на спецслужби США. У спільній заяві спецслужб Ірану, яку оприлюднили торік у жовтні, Мохаммаді й Хамеді називають «агентками ЦРУ». Обох журналісток утримують в іранській в’язниці «Евін», їх судять окремо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.