Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Барбі ботокс»: у світі набирає популярності процедура, яка робить шию візуально довшою

За її допомогою жінки намагаються імітувати зовнішність Марґо Роббі

Незабаром після виходу фільму «Барбі» режисерки Ґрети Ґервіґ у ТікТок став набирати популярності тренд Barbie Botox. У його межах жінки роблять уколи ботоксу в шию, щоб вона ставала візуально довшою. Про це пише Reuters.

Сама процедура має назву Trap Tox – це введення ботоксу в трапецієподібні мʼязи верхньої частини спини. Лікарі вдаються до неї під час лікування мігрені й болю в плечах.

Однак після виходу «Барбі» зріс попит на цю процедуру як на косметичну. Жінки почали колоти ботокс у трапецієподібний мʼяз, щоб зробити шию й плечі візуально тоншими й довшими. Проте лікарі занепокоєні через те, що процедура виконується не за призначенням.

Президент Revance Therapeutics (RVNC.O) Дастін Сьютс зауважив, що процедура «нібито робить шию стрункішою, і якимось чином це приписали акторці, яка грає Барбі». А дерматологиня Шиллі Кетерпал із Клівлендської клініки відзначила, що постійне введення ботоксу з часом може втратити свій ефект. 

«Якщо вони (жінки – ред.) вводять велику кількість ботоксу дуже часто... то його ефект із часом може стертися, і це стосується не лише ботоксу, а й з інших продуктів на ринку, оскільки всі вони мають схожу молекулу», – наголосила Кетерпал.

Крім того, лікарі занепокоєні, що процедура може викликати ускладнення в жінок, зокрема через те, що її можуть провести некомпетентні лікарі. 

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) покладає відповідальність за використання ботоксу «не за призначенням» на медичних працівників, стверджуючи, що вони мають визначати доцільність процедури з медичного погляду.

Тим часом компанії Revance і Evolus Inc (EOLS.O), які виробляють подібні препарати під брендами Daxxify і Jeuveau, повідомили Reuters, що хоча популярність «Барбі ботоксу» зросла в останні місяці, вони не бачать, що ця тенденція суттєво збільшить продажі.

«Барбі» – американський романтичний комедійний фільм від режисерки Ґрети Ґервіґ («Маленькі жінки», «Леді-Птаха», «Френсіс Ха»), прем’єра якого відбулася 21 липня. «Барбі» стала найкасовішою стрічкою року у світі, заробивши рекордні 1,36 мільярда доларів.

Режисерка Ґрета Ґервіґ раніше поділилася, що відмовилася вирізати одну зі сцен у фільмі, яка не рухала сюжет, однак, за словами режисерки, була «серцем фільму».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.