Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖіноча збірна Іспанії з футболу вперше призначила жінку на посаду головної тренерки

Попереднього тренера звільнили на тлі скандалу з поцілунком

Колишня футболістка Монтсеррат «Монтсе» Томе стала першою жінкою на посаді головного тренера жіночої збірної Іспанії. Перший матч під її керівництвом відбудеться 22 вересня. Про це пише CNN.

Попередника Томе, Хорде Вільду, звільнили 5 вересня. Він був тренером жіночої збірної з 2015 року, під його очільництвом вона вперше виграла жіночий чемпіонат світу з футболу, який відбувся цьогоріч. 

Відомо, що гравчині неодноразово скаржилися на поведінку тренера, заявляючи, що його підходи негативно впливають на їхнє фізичне й психічне здоров’я. У вересні 2022 року 15 учасниць старшої жіночої команди надіслали листи до федерації Іспанії з футболу, повідомляючи, що вони не будуть грати за національну збірну, доки в тренерському штабі не відбудуться кадрові зміни.

У Федерації Іспанії з футболу зазначили, що високо цінують роботу Хорхе Вільди і його «бездоганну особисту й спортивну поведінку». Чоловіка назвали «основним рушієм помітного зростання жіночого футболу в Іспанії».

Хорхе Вільду звільнили на тлі скандалу з очільником федерації Іспанії з футболу Луїсом Рубіалесом. Він без згоди поцілував у губи капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.