Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ми усі як Дженні»: в Іспанії понад 200 жінок розповіли про особистий досвід сексизму

Після випадку з футболісткою, яку поцілували без згоди

Понад 200 жінок з усієї Іспанії анонімно поділилися особистим досвідом сексизму чи зловживання владою на робочому місці. Це відбувається на тлі скандалу з очільником федерації Іспанії з футболу Луїсом Рубіалесом, який без згоди поцілував капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок.

Як пише The Guardian, професорка Імперського коледжу Лондона Гелена Легідо-Квіґлі й організація «Жінки за глобальне здоровʼя в Іспанії» попросили жінок розповісти про власний досвід сексизму. 

«Я подумала, що це наш шанс… Більшість із нас пережили щось подібне до того, що сталося з Дженні, але дуже бояться розповісти», – сказала Легідо-Квіґлі. 

За пʼять днів вона отримала понад 200 історій. «Я була приголомшена. Випадок із Дженні спонукав інших жінок почати ділитися своїми історіями», – зазначила професорка.

Вона додала, що більшість жінок розповідали не про один, а про кілька інцидентів, коли вони стикалися з сексизмом, і це є «страшною деталлю». Жінки анонімно зізнавалися, що сексистьска поведінка варіювалася від непристойних коментарів до недоречних дотиків і сексуальних домагань.

Більшість із них з різних причин повідомляли про такі зловживання, зокрема через страх зізнатися й нерозуміння, як правильно це зробити. Деякі жінки повідомляли про випадки сексизму своїм колегам або керівникам, однак ті не брали це до уваги.

Легідо-Квіґлі розповіла, що такі короткотривалі інциденти для деяких жінок мали наслідки на подальше життя: це завдало їм психологічної шкоди чи навіть зруйнувало кар’єру. 

У найближчі тижні вона й співробітники організації «Жінки за глобальне здоровʼя в Іспанії» проаналізують відповіді й визначать, чи існують методи, які були реалізовані в інших країнах і які могли б допомогти захистити жінок в Іспанії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.