Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПісля скандалу дитячий центр в Ужгороді зробили доступним для дітей з інвалідністю

Раніше туди не пустили дівчинку на кріслі колісному

Дитячий центр в Ужгороді обладнали переносним пандусом, щоб забезпечити доступ до ігрового простору дітям з інвалідністю. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

У травні в дитячому центрі спалахнув скандал через те, що туди не пустили дівчинку з дитячим церебральним паралічем (ДЦП), яка пересувається на кріслі колісному. За словами керівниці громадської організації «Неємія» й опікунки дівчинки Тетяни Мачабелі, робітники центру відмовилися пускати дівчинку, посилаючись на правила закладу.

У дитячому розважальному центрі відповіли, що ситуація відбулася з вини адміністраторів, які «спиралися на загальні правила закладу й не мали досвіду для вирішення такої ситуації».

Представник омбудсмана Михайло Спасов звернувся до розважального закладу, Ужгородської міської ради й Закарпатської обласної військової адміністрації, щоб вирішити ситуацію.

Тим часом представник Уповноваженого в Закарпатській області Андрій Крючков разом з органами місцевої влади відвідав заклад. За результатами візиту провели роз’яснювальну роботу серед персоналу закладу і внесли зміни до правил відвідування дитячого простору.

Крім того, в Ужгородській міській раді запланували створення робочої групи для перевірки доступності громадських закладів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.