Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВід початку року в Україні зареєстрували 192 тисячі заяв про домашнє насильство

Правоохоронці вживають заходів для протидії такому насильству

Із початку року українські правоохоронці зареєстрували понад 192 тисячі заяв про домашнє насильство. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він зазначив, що у 2021 році поліцейські зареєстрували понад 325 тисяч заяв про випадки домашнього насильства. У 2022-му їх кількість скоротилася до 244 тисяч.

Клименко повідомив, що реалізуючи проєкт «Протидія домашньому насильству» (він є частиною концепції МВС «Безпечна країна»), поліцейські роблять особливий акцент на запобіганні й протидії домашньому насильству. Зокрема, збільшують кількість спеціалізованих мобільних груп, посилюють контроль за кривдниками і впроваджують альтернативні інструменти повідомлення про випадки домашнього насильства.

«Дім має залишатися місцем, де кожна людина відчуває себе захищеною. Навіть у найскладніші часи. А це можливо лише коли держава й суспільство пліч-о-пліч протидіють загрозам», – резюмував Клименко.

Раніше ми писали про жінок які вийшли з кола домашнього насильства під час війни. А також розповідали, що робити, якщо ви стали свідком домашнього насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.