Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Румунії ухвалили постанову, яка частково визнає одностатеві шлюби, укладені в країнах ЄС

Її має ратифікувати парламент

Уряд Румунії ухвалив законопроєкт, згідно з яким країна визнаватиме одностатеві пари, які уклали шлюб в інших країнах ЄС, без внесення їхнього свідотства до реєстру актів цивільного стану країни. Законопроєкт іще має ратифікувати румунський парламент. Про це пише Balkan Insight.

Флоріна Пресада, директорка асоціації ACCEPT, яка захищає права ЛГБТК+ спільноти в Румунії, зауважила, що одностатеві пари, які уклали шлюб в іншій країні ЄС, зможуть отримати право на проживання в Румунії, але їх не визнаватимуть подружжям.

А одностатеві пари, які перебувають у цивільному партнерстві, юридично визнаному в іншій державі ЄС, у Румунії будуть розглядатися як окремі іноземці, які не мають родинних зв’язків.

Пресада додала, що законопроєкт у подальшому може зіткнутися із затримками. «Є, наприклад, законопроєкти про цивільне партнерство, яким уже чотири або п’ять років... Вони залишаються в шухляді», – сказала вона.

Вимоги до Румунії

У червні 2018 року Суд ЄС постановив, що Румунія повинна надати рівний захист одностатевим подружжям, а також що свідоцтво про одностатевий шлюб партнера громадянина Румунії, одруженого в іншій державі-члені ЄС, більше не повинно вноситися до національного реєстру актів цивільного стану Румунії.

У травні цього року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) постановив, що Румунія порушує статтю восьму Європейської конвенції з прав людини (право на повагу до приватного й сімейного життя), не дозволяючи одностатевим парам одружуватися або реєструвати цивільне партнерство. ЄСПЛ зобов’язав уряд Румунії запровадити цивільні партнерства в країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.