Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДонателла Версаче розкритикувала італійський уряд за дискримінаційну політику щодо ЛГБТК+

Активісти закликали представників фешн-індустрії брати приклад із Версаче

Італійська модельєрка Донателла Версаче розкритикувала італійський уряд за дискримінаційну політику щодо ЛГБТК+ спільноти країни. Про це пише Associated Press.

Версаче, зокрема, згадала нещодавні зміни, згідно з якими в Італії в одностатевих парах батьками дитини офіційно визнаватимуть лише біологічних мати й батька. У липні в Італії вже почали прибирати ім’я небіологічної матері у свідоцтвах про народження дітей, які народилися в лесбійських парах.

Це негативно вплинуло на сотні одностатевих пар із дітьми, оскільки їх позбавляють низки прав, що стосуються опіки над дітьми. Наприклад, матері не зможуть забрати дитину зі школи без письмового дозволу своєї партнерки, яка є біологічною матір’ю.

За відсутності визнання батьківських прав за одним із партнерів в одностатевій родині, нерідні мати чи батько дитини повинні пройти через процес усиновлення, щоб установити батьківські права. Це може тривати багато років.

«Наш уряд намагається відібрати в людей право жити так, як вони хочуть. Ми повинні боротися за свободу в той час, коли транслюди страждають від насильства, коли діти одностатевих пар не вважаються їхніми дітьми, коли голоси меншин придушують новими законами», – заявила Версаче під час церемонії нагородження в Ла Скала, де вона отримала гуманітарну нагороду.

Під час промови Версаче також згадала, як її брат Джанні зробив камінг-аут як гей. «Для мене це нічого не змінило. Я любила його, і мені було байдуже, кого він любить», – сказала модельєрка.

Її промову підтримали ЛГБТК+ активісти, закликавши представників фешн-індустрії брати приклад із Версаче. Італійська партія, яка виступає за права ЛГБТК+ в Італії, закликала модельєрку підтримати їхню кампанію за проведення референдуму про одностатеві шлюби в Італії. Зараз у країні доступні цивільні партнерства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.