Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВийшов документальний фільм про жінок на війні, які відстоюють незалежність України

Історії українок, які в різний спосіб взялися допомагати в боротьбі проти окупантів

Ukraїner випустили документальний фільм про українок, які захищають незалежність України під час російсько-української війни.

Це історії п’яти українок, які в різний спосіб взялися допомагати Україні в боротьбі проти окупантів: снайперку 72 ОМБр Ірину, яка попросила депортувати її з Балі, щоб воювати за Україну; аеророзвідницю Марію Берлінську, завдяки якій українки змогли обіймати більше посад в армії; військовослужбовицю й волонтерку Юлію «Тайру» Паєвську, яка пережила російський полон і тепер допомагає родинам полонених захисників; бойову медикиню Марію Назарову, яка три дні скуповувала в США спорядження для військовослужбовців, і волонтерку Яну Білецьку, яка організувала доставку міжнародної гуманітарної допомоги для громад Харкова й населених пунктів довкола нього.

«Кожна з цих історій доводить не лише те, що внесок жінок у повномасштабній війні з РФ так само важливий, як і чоловіків. Захисниці й активістки суголосні в тому, що справжні зміни можливі тільки тоді, коли ми об’єднанні, готові діяти та співпрацювати, знаємо свою мету і свого ворога. Бо нині українцям як ніколи важливо залишатися згуртованими. А допомогти в цьому можуть історії та приклади інших», – зазначає продюсерка проєкту Ліза Цимбаліст.

Фільм можна переглянути на сторінці Ukraïner у YouTube, а повну історію прочитати на сайті Ukraïner.

Станом на червень 2023 року у Збройних силах України налічується понад 60 тисяч жінок.

Із 1 жовтня 2023 року жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку. Стати на облік треба до 31 грудня 2026 року.

Фото: Ukraїner

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.