Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Не залишайте нас наодинці». Афганська атлетка закликала МОК допомогти спортсменкам її країни

Президент МОК сказав, що вона порушила дуже складне питання

Афганська легкоатлетка Кімія Юсофі закликала президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха допомогти іншим спортсменкам з Афганістану. Про це пише ZMINA з посиланням на AFP.

Торік Юсофі переїхала до Австралії, після втечі від переслідувань з боку талібів в Афганістані. Вона подякувала МОК за те, що їй допомогли приїхати на Азійські ігри.

«Ми тут з 16 іншими дівчатами, щоб представляти Афганістан. У мене є прохання: будь ласка, не залишайте нас наодинці. Афганкам потрібна ваша допомога, ми не хочемо повертатися до того, що було раніше», – сказала спортсменка.

У відповідь Томас Бах сказав, що Юсофі порушила дуже складне питання. За його словами, «ми хочемо, щоб жінки й дівчата мали повний доступ до спорту й життя в Афганістані».

Азійські ігри-2023 відбуваються в китайському місті Ханчжоу з 23 вересня до 8 жовтня. Вони фактично є кваліфікаційним відбором на Олімпіаду-2024 в Парижі.

У 2021 році таліби, прийшовши до влади в Афганістані, заборонили жінкам займатися тими видами спорту, «де видно їхні обличчя й фігури». За словами тодішнього заступника голови комісії з питань культури Ахмадулла Васика, іслам дозволяє жінкам виходити на вулицю за потребами, як-от похід у магазин, а «спорт не вважається потребою».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.