Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛеся Гасиджак подала до суду позов про захист гідності й ділової репутації після цькувань за вагу

Гасиджак вважає, що змовчати означало б розв'язати руки іншим хейтерам

В. о. директорки Музею Голодомору Леся Гасиджак подала до суду на юриста Клима Братківського, який поставив під сумнів її професійні якості через зовнішність. Про це повідомили адвокатки «ЮрФем: підтримки».

«Логічне завершення тривалої підготовки й формування вимог позовної заяви, після хейту і бодишеймингу, якого зазнала Леся Гасиджак, – позовна заява подана до суду. Ми розуміємо, що це досить складний і болісний процес для суспільства в цілому, але наполягаємо на неможливості дискримінувати будь-яку людину за будь-якими ознаками», – прокоментувала адвокатка Оксана Гузь.

Сама Леся Гасиджак зазначає, що після інциденту отримала безліч повідомлень із підтримкою, а деякі жінки розповідали про власний досвід, коли вони зазнавали принижень через свою зовнішність.

«Мій позов – це не тільки відстоювання своєї честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: змовчати – це розв'язати руки новим хейтерам», – наголосила Гасиджак.

Нагадаємо, напередодні Лесю Гасиджак цькували в соцмережах за її вагу. Одним із тих, хто розпочав цькування, був український юрист Клим Братківський.

На своїй сторінці у Facebook він написав, що «музей Голодомору-геноциду має очолити військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти всю суть музею про Голодомор». На думку Братківського, Леся Гасиджак не може очолювати музей Голодомору, бо має «невідповідну зовнішність».

Дехто підтримав слова Братківського, однак багато людей засудили його коментарі щодо ваги Лесі Гасиджак і стали на захист очільниці музею.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.