Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМОК: французькі спортсменки можуть носити хіджаб на майбутніх Олімпійських іграх

Комітет не згоден із міністеркою спорту Франції, яка забороняє носіння хіджаба

Спортсменки зможуть носити хіджаб в Олімпійському селищі в Парижі 2024 року без будь-яких обмежень. Про це повідомив Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у відповідь на заяву міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастери, пише Reuters.

Раніше Удеа-Кастера заборонила французьким спортсменкам носити хіджаб під час Олімпійських ігор. Це рішення розкритикувало Управління ООН з прав людини.

Утім у МОК наголосили, що в Олімпійському селищі, де проживатимуть спортсмени, діють правила комітету, які не обмежують носіння хіджаба чи будь-якого релігійного або культурного одягу. Олімпійський комітет також заявив, що йому необхідно краще зрозуміти ситуацію у Франції і що він контактує з Національним олімпійським комітетом Франції (CNOSF).

Законодавство Франції спрямоване на захист секуляризму (напрям, який стверджує необхідність відділення релігії від світського життя). Деякі мусульманські асоціації й правозахисні групи стверджують, що такі закони спрямовані проти мусульман і послаблюють демократичний захист.

На початку вересня державні школи Франції заборонили своїм ученицям приходити на заняття в абаї – довгій традиційній арабській жіночій сукні з рукавами, яку носять у громадських місцях.

Париж прийматиме літні Олімпійські ігри з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.