Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄС хоче криміналізувати висловлювання ненависті щодо ЛГБТ+

І забезпечити визнання одностатевих партнерських відносин

Європейський Союз пропонує криміналізувати висловлювання ненависті щодо ЛГБТ+ і забезпечити визнання одностатевих партнерських відносин. Відповідні пропозиції були оголошені в межах першої в історії стратегії комісії щодо забезпечення рівності ЛГБТ+ людей.

За словами єврокомісарки Вери Юрової, ці пропозиції були спровоковані введенням зон вільних від ЛГБТ у Польщі, а також нещодавньою забороною одностатевим парам усиновлювати дітей в Угорщині.

«Конституційні реформи завжди повинні бути предметом широких інклюзивних і публічних дебатів, а не лише дебатів у політичних колах… Сімейне законодавство є компетенцією держави-члена Євросоюзу. Ми цілком це поважаємо. Однак, застосовуючи національне законодавство, держави також повинні поважати свої міжнародні зобов'язання з прав людини та застосовувати законодавство ЄС», – сказала Юрова.

У межах стратегії також були представленні дані стосовно дискримінації представників ЛГБТ у 2019 році. Так, Агенція ЄС з питань основних прав людини повідомила, що 43% ЛГБТ-представників заявили про відчуття дискримінації у 2019 році. Водночас у 2012-му цей показник сягав 37%.

Нагадаємо, 10 листопада уряд Угорщини представив законопроєкт, який унеможливлює усиновлення дітей для одиноких людей. Це практично означає й заборону для одностатевих пар, адже в Угорщині на конституційному рівні зазначено, що шлюб – це союз чоловіка й жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.