Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі хочуть створити «кімнату для сліз» для жінок, яким заборонено робити аборт

«Для підтримки матерів, які народжуватимуть плід із вадами розвитку»

Міністерство юстиції Польщі представило план підтримки жінок, які будуть змушені народжувати плоди з вадами розвитку після заборони абортів. У плані – створити «кімнати для сліз», де б жінки мали «шанс заплакати».

Законопроєкт був запропонований партією «Єдина Польща», яка є членом коаліції разом із правлячою партією «Закон і справедливість».

Законопроєкт передбачає створення госпісів для підтримки матерів, які народжуватимуть плід із вадами розвитку. Водночас речниця міністерства юстицій Польщі Агнешка Боровська, пояснила в інтерв’ю місцевому телеканалу, що в госпісах жінкам пропонуватимуть спеціальний догляд і допомогу, включаючи психологічне лікування, поради, що робити далі, й «окрему кімнату, щоб заплакати».

Її слова відразу розкритикували як активісти, так і представники опозиції.

«Я хотіла б, щоб польська держава зробила все, щоб жінкам не доводилося плакати», – написала у своєму Twitter журналістка Рената Грохал.

Наразі партія «Закон і справедливість» ніяк не відреагувала на пропозицію колег з коаліції.

Нагадаємо, 28 січня в Польщі набув чинності закон про заборону абортів. Тепер аборти дозволені лише в разі зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить лише приблизно 2% офіційних причин абортів за останні роки.

Фото: Wikipedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.