Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОдеські депутати проголосували за вилучення з книгозбірень коміксу про стосунки двох принцес

Бо у творі «принц слабкий і не може захистити принцес»

50 депутатів Одеської обласної ради підтримали прохання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля вилучити з усіх книгозбірень дитячу книгу письменниці Кейті О’Нілл «Принцеса + принцеса: довго і щасливо». Про це повідомила журналістка Євгенія Генова.

Депутати Одеської обласної ради захистили принца! 50 депутатів обласної ради щойно проголосували за звернення до прем'...

Опубликовано Evgenia Genova Пятница, 16 апреля 2021 г.

Причиною такого рішення назвали те, що «принц у коміксах слабкий і не може захистити принцес». Як пишуть Odesa Live, на думку депутатів, цей твір підриває «основи суспільної моралі, протирічить Конституції України та чинному законодавству України, оскільки нав’язує дітям чужі традиційному українському розумінню поняття сім’ї, думки про природність одностатевих партнерств, формує думки, що таке партнерство є різновидом сім’ї».

Окрім цього, Одеська облрада проголосувала за звернення до Міністерства освіти і науки України щодо «сприяння забезпечити вивчення курсів духовно-морального спрямування та популяризації сімейних цінностей у закладах освіти області».

«Нетрадиційної орієнтації люди, вони нав’язують свою думку нагло, безсовісно, усе це розказують, показують і так дальше», – сказав заступник голови облради.

Не можу зупинитися цитувати ? Одеська обласна рада сьогодні ж проголосувала за звернення до Міністерства освіти і науки...

Опубликовано Evgenia Genova Пятница, 16 апреля 2021 г.

Книжку «Принцеса + принцеса: довго і щасливо» закупили у 2019 році в кількості 1240 примірників. Вона ввійшла в затверджений перелік книжкової продукції, яку придбали для поповнення бібліотек. 12 народних депутатів виступили за її вилучення з українських бібліотек. Детальніше про ситуацію можна прочитати за посиланням.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.