Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї місцевим медіа заборонили писати про перемогу Хлої Чжао на «Оскарі»

У мережі видаляють новини та публікації

Китайські пошукові системи та соціальні мережі блокують публікації про перемогу режисерки стрічки «Земля кочівників» Хлої Чжао на «Оскарі», повідомляє The Wall Street Journal.

Чжао стала другою в історії жінкою, яка здобула режисерську нагороду Американської кіноакадемії. Зранку після церемонії на китайських сайтах почали публікувати вітання на честь перемоги, проте до середини дня майже всі дописи були стерті. Пошуки імені режисерки в провідних пошукових системах країни давали посилання на новини про її попередні нагороди.

Два репортери державних ЗМІ повідомили WSJ, що отримали наказ від Міністерства пропаганди Китаю не повідомляти про перемогу Чжао через її «попередні публічні висловлювання», незважаючи на те, що вона є громадянкою Китаю.

Чжао критикують за інтерв’ю в журналі Filmmaker 2013 року, яке розповсюдили на початку цього року. У ньому режисерка розповіла про те як росла в Китаї та що це місце «де всюди брехня».

Професор китайської політики в Університеті Південної Каліфорнії Стенлі Розен вважає, що керівництво Китаю відокремлює перемогу Чжао, яка досягла успіху за кордоном, адже «не хоче відволікатися від патріотичного послання» до 100-річчя комуністичної партії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.