Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини8-річний хлопчик, який блукав у метро, не ходить до школи. Омбудсменка розповіла деталі інциденту

Родина перебуває у важких життєвих обставинах

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка звернулася до поліції щодо справи про хлопчика, якого знайшли в київському метро, поділилася новими деталями справи в аудіокоментарі Радіо НВ.

Обмудсменка розповіла про ознаки, які виявила поліція після спостережень за родиною хлопчика.

«Ця родина знаходиться в складних життєвих обставинах. Хлопчику 8 років, а він не ходить до школи. Наразі вже поліція говорить про те, що треба складати протокол і на батька», – розповіла Денісова.

Денісова додала, що це не перший випадок, навіть цього місяця, коли поліція складає адміністративний протокол на маму, а не на батька, який тоді знаходився з дитиною та що часто їх більше цікавлять права, як-от на зустріч із дитиною, аніж виконання обов’язків як батька.

«У нас у суспільстві є стереотип, що за безпеку дитини і її виховання відповідає виключно мати. Але я завжди наголошую, що це принцип рівності прав і батька, і матері», – сказала Денісова.

Омбудсменка повідомила, що наразі чекає на додаткову інформацію від поліції, аби зрозуміти, хто буде відповідальний, зокрема з правоохоронців.

Більше про інцидент ми писали в рубриці «Ситуація».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.