Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУчителі в Іспанії вийшли на роботу в спідницях на знак протесту проти гендерних стереотипів

І для підтримки учня, якого виключили через дрес-код

В Іспанії вчителі прийшли на роботу в спідницях, аби підтримати хлопчика, якого виключили з навчального закладу через дрес-код і відправили до психолога. Про це повідомляють NY Post.

Під хештегом #ClothesHaveNoGender (#ОдягНеМаєГендеру) викладачі почали флешмоб, який кидає виклик гендерним стереотипам.

У листопаді минулого року 15-річного учня Мікеля Гомеса вигнали зі школи та змусили звернутися до психолога після того, як він одягнув спідницю до школи. Відео Гомеса з описом інциденту в TikTok переглянули понад 2 мільйони користувачів. Учитель математики Хосе Піньяс першим одягнув спідницю на роботу, аби підтримати учня, і написав про це у твітері.

«20 років тому я зазнав переслідувань та образ через свою сексуальну орієнтацію в середній школі, де зараз працюю вчителем», – написав він.

Після цього до ініціативи долучилися й інші вчителі. Мануель Ортега та Борха Велукес вирішили зробити травень місяцем, коли вони щодня носитимуть спідниці. Рішення ухвалили після того, як над одним із їхніх учнів знущалися через його сексуальну орієнтацію.

«Школа, яка виховує з повагою, різноманітністю, спільною освітою й толерантністю. Ми приєднуємося до кампанії #clotheshavenogender», – написав Велукес.

Раніше ми розповідали про TikTok-тренд FemBоys, у якому хлопці приміряють спідниці та сукні, а також писали про чоловіків, які інтегрують спідниці у свій гардероб.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.