Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПолтавського депутата-священника відсторонили від літургій через сексистські заяви про аборти

І попросили припинити діяльність у соцмережах до вересня

Депутата Полтавської міськради від «Європейської солідарності» та настоятеля Свято-Миколаївського храму Олександра Дедюхіна відсторонили від літургії після допису, де він назвав жінок, що відстоюють своє право на аборт, «недорозвинутими особистостями». Про це повідомили в пресслужбі Полтавської єпархії.

«У процесі обговорення учасники Єпархіальної ради зауважили, що прот. Олександр Дедюхін у своїх публічних дописах, на жаль, неодноразово вживав некоректні, а інколи неприпустимі для священнослужителя висловлювання. Темі блогерської діяльності прот. Олександра Дедюхіна було присвячене одне із попередніх засідань Єпархіальної ради, під час якого перед ним була поставлена низка вимог щодо зміни риторики в його дописах на Facebook. Однак ним належних висновків так і не було зроблено, а стилістика дописів не зазнала належних змін», – зазначили в заяві.

Рада ухвалила рішення тимчасово, до 19 серпня 2021 року, відсторонити Дедюхіна від звершення Божественної Літургії. Окрім цього, йому поставили вимогу припинити будь-яку публічну діяльність у соцмережах до 6 вересня цього року. Надалі таку публічну діяльність він може провадити виключно в межах норм християнської моралі та пастирської етики.

У заяві Дедюхіна закликали обміркувати, «провадити свою пастирську діяльність згідно з церковними правилами та присяги священнослужителя чи обрати шлях світського політика та блогера».

Більше про сексистські дописи Дедюхіна ми писали в рубриці «Ситуація».

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.