Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПроти мера Рівного порушили кримінальну справу. Він погрожував вивезти місцевих ромів

Справа щодо умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності

Правоохоронці порушили кримінальну справу проти мера Рівного Олександра Третяка через погрозу «запакувати й вивезти на Закарпаття» місцевих представників ромської національності. Про це виданню «РБК-Україна» розповіли в пресслужбі поліції Рівненської області.

У поліції підтвердили, що провадження відкрито за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті й на приниження національної честі та гідності.

За цією статтею Третяку загрожує покарання у вигляді штрафу від 3400 до 8500 гривень або обмеження волі до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На початку червня під час розмови на місцевому «Радіо Трек» Третяк розповів, що планував вирішити питання, аби «представники ромської національності не поводилися так нахабно». Після цього політик вибачився за свої слова й пояснив, що його реакція викликана численними скаргами рівнян, зокрема петицією з проханням притягнути людей ромської національності до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.